The Full Circle Band

Biografie “The Full Circle”

De naam van de band is tevens de titel van een nummer van ‘the Byrds’ en verwijst naar het repertoire dat gespeeld wordt, namelijk ‘Westcoast Americana’ en dan vooral uit de zestiger en zestiger jaren.

The Full Circle is rond 2010 begonnen als een (semi) akoestisch trio dat voornamelijk nummers van the Eagles, Crosby Stills Nash & Young, the Byrds, Poco en vergelijkbare bands speelde.
Na enige tijd ontstond de behoefte om behalve als trio ook in een complete bandbezetting te kunnen spelen en werden een bassist, een drummer en een keyboardspeler aan de band toegevoegd.
Kenmerkend voor het repertoire zijn uiteraard de (complexe) meerstemmige zangpartijen waar vele repetitieavonden mee gemoeid waren en waarbij menig zweetdruppeltje vloeide.
O
ptredens zijn een feest van herkenning voor jong en oud omdat het overgrote deel van de nummers een vaste plek hebben in de top honderd.

Inmiddels heeft “The Full Circle”  als trio en als band een behoorlijk aantal geslaagde optredens achter de rug en is er tijd voor verdieping en verbreding van het repertoire.
De zes ervaren muzikanten hebben vanaf de zestiger jaren in diverse bands gespeeld en hebben elkaar gevonden in de liefde voor dit specifieke repertoire.

Het ‘Full Circle trio’ bestaat uit:
Ton Weideman - Akoestische gitaren en zang / Hans van Braak - Gitaar en zang / Lawrence Simon - Elektrische gitaren en zang

In ‘The Full Circle Band’ bezetting aangevuld met:
Theo Leijser - Basgitaar / Ron Bijland - Drums / Harm Jansen - Keyboards en zang 

 

 
In een kleine bezetting en dan geheel akoestisch treden Hans, Ton en Lawrence ook op onder de naam Full Circle.
Speciaal voor kleine optredens in kroegen enz.