Sixties Alive

Op deze pagina een overzicht van 60's gerelateerde links, weet u een leuke link? Laat het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. weten.

Natuurlijk kun je - voor meer informatie - de sites van de deelnemende bands raadplegen.

4-Acres - Blues en So - The Cheetahs - Fools Of Funk - Les Haricots - The Valiant Fighters - What's Up Doc? - The Wurlitzers - Blues&Zo

sixties.uwpagina.nl een verzamelsite over diverse Sixties dingen van Muziek tot kleding etc..

Ben je geïnteresseerd in spelen in een popband, concerten van popgroepen in je regio of heel Nederland wil je je eigen concerten op de agenda zetten? Ga dan naar de website van MusicFromNL.

Heel veel info over de jaren zestig op : http://60er-jaren.startkabel.nl

Logisch dat je hier een keer met je kinderen of vrienden naar toe gaat. Net over de grens in Gronau ligt dit hartstikke leuke museum. www.rock-popmuseum.com.

http://www.rock-museum.de/ Een kijkje in een privé-museum van een helemaal te gek echtpaar uit Siegen die van hun huis een rock-palast hebben gemaakt......wie volgt?

Op de site van het Nederlands popinstituut kun je alle informatie vinden over de popmuziek in Nederland.

The Dutch Instrumental website.

Een Amerikaanse site over de geschiedenis van de rockmuziek.

Fan van Dick Dale, the Surfaris, The Ventures etc.. Twee sites over surfmuziek: surfrockmuziek en surfmuziek.

Een site met de biografieën van Rock 'n Roll groepen en artiesten.Rock 'n Roll Hall of Fame.

Startpagina voor de gitarist.

Startpagina Rock 'n Roll.

Startpagina van de sixties

Startpagina voor de drummer

Startpagina voor de bluesRarityrecords een Nederlands label met veel 60er jaren groepen en revivals.

Onze oosterbuurtjes doen het al veel langer - TextielBeat - en met veel succes. Kijk op deze tukker-site hoe men gezellig uit gaat en plezier maakt. Een groot Enschedees treffen met meer dan 4.000 bezoekers.

www.nederbeat.nl titel spreekt voor zichzelf.

http://www.nederbiet.nl/ is ook een leuke site met een database van 60er jarenbands.

Something to celebrate? Verjaardagsfeest,Birthday Party ,Businessparty, Personeelsfeest,Flower Power Sixties70's Disco Dance, Glitter Party,Saturday Night Fever, Popcorn dance, Faute Hits Party,Prachtig Tachtig,TOP 100.....kies je eigen thema ! Choose your own theme ! DJ PARTY met DJ CHRIS BARROW.Hits & Videoclips op groot scherm ! Hits & Clips on large screens ! Een DJ Show met de grootste dance hits uit de diverse decennia gekoppeld aan de originele videoclips ! Naar de site van Chris Barrow's.

Rock Heaven heeft zich al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in de verkoop van heruitgaven op LP en CD van muziek die is gemaakt in de periode 1953-1979. En ook op DVD met beelden die in veel gevallen nooit eerder zijn uitgebracht. Op de site van Rock Heaven staat een selectie van wat er allemaal verkrijgbaar is.

Een leuke site met de (Amerikaanse) top 100 muziek per jaar gerangschikt van 1950 tot en met 1982.


Coverband "Beatline" een band uit het oosten van het land. Op deze site veel informatie over de 60er jaren met hitlijsten, links naar andere bands etc..

Ook in Apeldoorn is er een stichting actief met promotie van muziek en bands uit de 60er en 70er jaren. Zie de website van Waterloo Station. Op deze site vind je informatie over de voormalige jongerensociëteit Waterloo Station. Je leest er over de geschiedenis, kunt foto's bekijken en je ziet het complete programma van 1969 t/m 1974. Ook kun je zien welke bands er in Waterloo Station speelden. En onder de rubriek allerlei vind je o.a. Waterloo Station in de pers. Tevens is er informatie over andere jongerensociëteiten die vroeger in Apeldoorn actief waren. Daarnaast geven ze veel aandacht aan de popcultuur in de jaren zestig en zeventig in Apeldoorn. Alle Apeldoornse bands worden besproken met veel informatie en foto's. Ook wordt er hierbij naar de actualiteit gekeken.

Een site over INDO-INSTRO-ROCK. Terugblik op de Indo-Rock, instrumentale rock & roll die gespeeld werd in de periode 1958-1965 door Nederlandse gitaargroepen, die volledig of in belangrijke mate bestonden uit muzikanten van Indische of Ambonese afkomst. Met een overzicht van de Indo bands, waarvan instrumentals op plaat of band (live) bekend zijn. De Indo-Rock pioniers leverden een unieke bijdrage aan ons muzikaal cultureel erfgoed.

Beatclub Een leuke link met alle artiesten en songs die ooit in de Beat Club stonden.

http://www.psychodelic.nl/ een mooie site met fantastische geluidsvoorbeelden uit de jaren "60. Op de site een link naar de eerder genoemde nederbiet.nl

De site van de voormalige beheerder van café Backstage in Deventer

Museum RockArt in Hoek van Holland waar muziek en kunst elkaar ontmoeten....

The Westend Story een site van Rob van der Werf met het verhaal achter de legendarische Haagse drums die gemaakt en verkocht werden aan het Westeinde

Voor wie 't interesseert: Heel veel bekend en onbekend oud materiaal op You Tube.

Website van Ellie Boeve over Sixties muziek

 

"Bevel Emboss" is een nieuwe surfpop filmmuziek band die met hun album "Celluloid" is door de media goed ontvangen. Luister via deze link. http://www.bevelemboss.com/musicpreviews.html